Emblema DeMolay

Stema (emblema) DeMolay însumează simbolurile organizației și a fost realizată de fondatorul Ordinului, DAD Frank S. Land.

Mândria Ordinului

De-a lungul timpului, stema DeMolay (DeMolay Crest) a cunoscut mai multe transformări dar, indiferent de forma sa, ea a reprezentat mândria Ordinului și simbolistica acestuia.

Simbolistică

Perlele, rubinele, coroana, coiful, semiluna, săbiile încrucisaște, crucea albă, stema în formă de inima sunt toate elemente – simbol ce onorează memoria predecesorilor DeMolay

Valori și precepte

Iubirea filialărespectul față de lucrurile sacre, curtoazia, camaraderia, fidelitatea, curățenia sufletească și patriotismul – aceste valori definesc un caracter înalt și sunt crezul DeMolay. 

Motto-ul Ordinului

„No DeMolay shall fail as a citizen, as a leader and as a man” este motto-ul ordinului DeMolay și spiritul în care tinerii își modelează caractere puternice și devin oameni de valoare înaltă. 

simbolistică

emblemă

Cele 4 embleme au fost realizate și adoptate de DeMolay International ca embleme oficiale. Se observă că deși au avut loc modificări, un lucru a rămas neschimbat din 1919: pe fiecare există 10 bijuterii (pietre prețioase).

1919

1920-1931

1932-1948

1949 - Prezent

În prezent, emblema cuprinde
o serie de simboluri specifice

Click Here
Click Here
Click Here
Click Here
Click Here
Click Here
Previous
Next