Istoria DeMolay România începe cu mult înaintea anului 2009, procesul de deschidere al organizației într-o țară fiind unul complex.

14+

ani de istorie și educație în România

Un grup de adulți dedicați și-au propus să ofere tinerilor din țara noastră șansa de a participa la experiența DeMolay, de a face parte din comunitatea internațională a DeMolay și de a crește și se forma în spiritul și cu valorile DeMolay. Creșterea DeMolay România din 2009 și până în prezent este rezultatul muncii, sacrificiilor și contribuțiilor advisorilor care cred în educație și caritate.

România este cea mai puternică jurisdicție europeană

Această creștere a fost constatată în 2014, cu ocazia vizitei la București din 20 septembrie a lui DAD Wayne T. Szretter, reprezentant al Regiunii 1, când DeMolay Romania a fost alocată Regiunii 10 (până la acel moment fiind alocată Regiunii 1).

Apoi, în 2015, 2017 și 2019 vizitele MM Steven E. Crane, ale Directorui Executiv al DeMolay International Christian D. Moore și ale Dad John Whitaker în România au întărit recunoașterea DeMolay România.

Recunoaștere și apreciere pentru jurisdicția DeMolay România din partea DeMolay International.

O medalie acordată de DeMolay România, proprie jurisdicției noastre, este Medalia Prințesa Andreea.

Deschiderea Capitulelor din România

* numerele 63050 și 63054 au fost alocate anterior pentru capitulele din Grecia, care au aparținut de Jurisdicția România până în 2020. Datele calendaristice sunt cele înregistrate de DeMolay International.

DeMolay România contribuie la înființarea DeMolay Grecia

În septembrie 2019 DeMolay România contribuie la înființarea DeMolay Grecia, tinerii din România fiind cei care au susținut întreaga ceremonie pentru frații lor din Grecia, la deschiderea primului capitul din Pireu. Un an mai târziu, deși situația impusă de pandemia Sars-Cov2 a adus o serie de restricții, printr-un format hibrid fizic-online, în care tinerii noștri au implementat un sistem video inedit, a fost deschis cel de al doilea capitul la Atena, deschizând calea pentru Grecia de a-și instala o jurisdicție proprie.

Activități DeMolay România

O serie de activități și programe au marcat activitatea DeMolay la nivel național, dintre care ne amintim de tabere de vară, participări în străinătate la diferite întâlniri, baluri naționale, spectacole, campionate, acțiuni ecologiste sau cele caritabile desfășurate în diferite orașe și MUUULTE altele. Sunt atât de multe și de frumoase încât ne este greu să facem o listă care să încapă aici. Mereu se întâmplă și se vor mai întâmpla, atât la nivelul fiecărui capitul (localitate), dar și la nivel național.

2011

România
București | Ploiești
Trofeele DeMolay Romania la Derby-ul de trap și la Campionatul de șah din 2011 (Cupa DeMolay-BNR).

2012
2013

România | Izvorani
Tabăra de vară DeMolay din 2010-2013 organizată în Complexul Olimpic Sportiv Romana „Sindey 2000” de la Izvorani.

2016

Italia | Rimini
Prezența în 2016 a delegației României la întâlnirea de la Rimini – Italia.

2017
2019

România | Ploiești
Balurile naționale ale DeMolay. Spectacolele „Pianul cu povești” de la Ploiești.

2022

România
București | Ploiești
Întâlnirea cu ambasadorul Japoniei, Naționala din aprilie 2022, Vizita la fabrica de sticlă, Vizita la Banca Națională a României