Implicarea adulților

Adulții / Părinții au un rol important în susținerea activității organizației DeMolay

Membri DeMolay

leaderii de mâine ai româniei 

Adviseri

reprezentanți emblematici ai societății și profesiilor lor cARE susțin educația și caritatea în România și în lume 

Părinți

sprijin de neprețuit pentru tinerii demolay romania în susținerea educației și a dezvoltării personale 

ce pot face

părinții

Părinții sunt cei care permit, pentru copii, participarea la activități. Cerându-le să contribuie la activităţile DeMolay este o modalitate foarte bună pentru ei de a vedea fraternitatea „de aproape” și de a putea oferi ajutorul suplimentar necesar pentru o activitate sau un proiect.

Susținere

Să susțină aderarea copiiilor lor la Organizația DeMolay România

Încurajare

Să încurajeze participarea tinerilor la întruniri și la activități

Participare

Să participe alături de copii sau alți părinți la anumite activități ale organizației 

Aderare

Să adere la Cluburi pentru părinți. În România, un astfel de club este format informal

Susținerea poate fi atât prin aport la organizare, cât și financiară (în definitiv, ei sunt cei care plătesc diferite costuri, de exemplu în cazul unor deplasări, taxe de acces etc.). Sprijinul părinților poate fi neprețuit – nu numai că pot contribui la succesul unei acțiuni, dar poate fi o experiență împărtășită și de propriul copil, dar și de ceilalți participanți

Tipuri de susținere

Timp de calitate

DeMolay oferă o ocazie unică pentru părinţi de a avea un rol activ în viața copiilor lor, de a participa la activitatea acestuia. Participarea părinților în activitățile DeMolay permite înțelegerea mai bună a Ordinului și susținerea participării tinerilor la DeMolay.

Aport la organizare

Vorbind de dăruire şi devotament, părinţii sunt foarte interesați de activităţile copiilor lor. Ei pot fi de multe ori dispuși să ajute. Una dintre virtuțile unui DeMolay este iubirea filială, care se reflectă inclusiv în eforturile de a atrage proprii părinți în activitatea desfășurată.

Financiar

Părinții sunt cei care plătesc diferite costuri, de exemplu în cazul unor deplasări, taxe etc.). Sprijinul părinților este de neprețuit – nu numai că pot contribui la succesul unei acțiuni, dar și la o experiență împărtășită nu doar de propriul copil, dar și de ceilalți tineri.

ADVISORII

Siguranță

Rolul adviserilor este în primul rând de a asigura siguranța tinerilor. Niciun eveniment sau acțiune DeMolay nu poate fi organizată fără prezența unui număr suficient de advisori.

Mentorat

Activitatea de a-i ghida pe tinerii DeMolay are ca scop principal formarea caracterelor puternice și corecte ale leaderilor de mâine. 

Susținere

Advisorii susțin financiar din propriile resurse activitatea organizației și nu sunt remunerați, tot aportul lor este voluntar oferit pentru binele comunității.

Dezvoltare

Adulți responsabili și buni profesioniști care împărtășesc din cunoașterea lor și dezvoltă tinerele caractere – membrii activi DeMolay România.