Activități

Activități care sunt realizate de DeMolay România sau de capitulele din România, cu respectarea procedurilor și regulilor DeMolay România & DeMolay International.

2022+

Acest site a fost realizat în 2022. Istoria DeMolay România și activitățile sale anterioare acestui an sunt numeroase și este dificil de a fi redate și menționate toate în această secțiune. Drept urmare, vor fi prezentate activitățile desfășurate începând cu anul 2022 care au fost realizate de DeMolay România sau de capitulele din România, cu respectarea procedurilor și regulilor DeMolay România și DeMolay International.

*Activitățile trebuie comunicate de capitule administratorului site-ului pentru a putea fi preluate.

Activități DeMolay România

Noi membri ai Comanderiei Centenarium

În cadrul ținutei Capitulului București, DeMolay Romania a acordat Degree of Chevalier pentru șapte tineri din București și Ploiești, ale căror merite deosebite au făcut obiectul analizei și aprobării ISC din cadrul DeMolay International în iunie 2023. Comanderia Centenarium s-a reunit pentru a acorda această înaltă distincție în cadrul unei ceremonii deosebite.

Detalii

Government Day | 14 iulie 2023

În spiritul virtuților și a valorilor DeMolay, printre care se numără și iubirea față de țară, tinerii din Capitulul București au celebrat Government Day. Cu această ocazie au vizitat Parlamentul României, unde au aflat, printre altele, cum se desfășoară procesul legislativ și care este rolul puterilor în stat. 

Detalii

Prima Ținută Națională din 2023

Pe 29 aprilie, la București, a avut loc prima ținută națională din 2023. Delegații ale Capitulelor București, Timișoara, Junimea (Iași), Euxinius (Constanța), Crai Nou (Brașov), Tudor Vladimirescu (Craiova) și Fraternitatea (Ploiești) s-au unit sub steagul DeMolay într-o ținută emoționantă. Puteți afla mai multe dacă veți citi Volumul V al Codex DeMolay | Revista Capitului București.

Detalii

Voie bună, team building și … precizie

Capitulul București s-a distrat în aprilie și a întărit relațiile echipei printr-un joc … la laser tag. Sport, distracție, exersarea preciziei, competiție, timp liber petrecut în echipă, formarea unor relații de prietenie – toate fac parte din rețeta de succes a unui lider. Comitetul de organizare a evenimentului a depus toate eforturile și a reușit o seară minunată și plină de adrenalină.

Detalii

Trandafirii plantați de tinerii DeMolay: o metaforă a vieții și a camaraderiei

Pe 18 martie 1314, după lungi ani de tortură, pe insula Ile della Cite, în apropierea Catedralei Notre Dame din Paris, este ars pe rug Jacques de Molay, Mare Maestru al Templierilor. Martie este luna DeMolay în onoarea martirului al cărui nume îl poartă organizația noastră și la București în această lună sunt organizate o serie de activități care reflectă virtuțile pe care ordinul le formează și promovează. În această zi, pentru a marca memoria lui Jacques DeMolay și a semnificației sacrificiului său, Capitulul București a început amenajarea grădinii Palatului Ghica. Trandafirii plantați de noi astăzi simbolizează, încă din timpuri

Detalii

Mărțișor DeMolay. Tradiții. Virtuți.

Mărţişorul este o sărbătoare unică în lume care celebrează sosirea primăverii, fiind un simbol străvechi. Acest talisman are puteri magice în credința populară. Bărbaţii oferă mărţişoare femeilor, pentru ca ele să le poarte în piept sau la mână în toată luna martie. Mărţişorul este o amuletă legată cu un şnur împletit din două fire: alb, simbolizând divinitatea, sănătatea, puritatea sufletească şi împlinirea şi roşu, simbolizând dragostea pentru prietenie, fidelitate şi onoare. Cu timpul, la acest şnur s-a adăugat o monedă de argint, asociată soarelui – astfel Mărţişorul ajunge să fie un simbol al focului şi al luminii. Una dintre tradiţiile

Detalii

Se deschide sezonul de fotbal

Multe Capitule participă la un program diversificat de activități. Programul sportiv a fost cel care i-a adus împreună ca echipă pe primii DeMolay din organizația care astăzi a devenit DeMolay International. Și Capitulul București pune preț pe camaraderie, spirit de echipă și voie bună și face din sport o parte a experienței DeMolay. În februarie 2023, un joc frumos de fotbal a deschis sezonul de mișcare și distracție, care a pus la încercare rezistența fizică și tăria balonului … Go team București.

Detalii

Patriot’s Day

Patriot’s Day Capitulul București a celebrat pe 4 februarie 2023 Patriot’s Day – una dintre zilele obligatorii ale organizației, care reflectă unul dintre cele 7 precepte DeMolay – Patriotismul. O zi în care fiecare capitul comemorează țara, strămoșii, istoria militară ca pilon al patriotismului. Și ce era mai potrivit decât o vizită la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, unde DeMolay au răsfoit file de istorie și au cunoscut mai multe despre eroii naționali și despre România …

Detalii

Anul Nou

LA MULȚI ANI 2023! Pentru că anul nu se putea termina simplu, DeMolay București a mers la colindat și DeMolay Fraternitatea Ploiești a transmis toate gândurile bune de sărbători. DeMolay din toată țara s-au pregătit de sărbătoare, în spiritul celor șapte virtuți.  Echipa de ofițeri a DeMolay Romania vă urează un An Nou mai bun și 2023 să vă aducă numai bucurii! Acest an se închide plasând România pe locul 3 în lumea DeMolay!  Mesajul PCN Alexandru Mîndru către toți tinerii DeMolay din țară este aici:  https://demolay.org.ro/wp-content/uploads/2023/01/AlexMindru_out.mp4

Detalii

Crăciunul la București pe 17 decembrie 2022

Capitulul București a organizat o ținută deschisă pentru a omagia trecerea de la Coroana Tinereții la Coroana Maturității pentru seniorii DeMolay. A avut ca invitați părinți și reprezentanți ai Capitulului Ploiești. După ținută a urmat un moment festiv de Crăciun, unde întreaga familie DeMolay București, tineri, părinți și advisori au sărbătorit împreună …

Detalii

Day of Confort

În spiritul Day of Confort, respectând valorile DeMolay, Capitulul București a participat la începutul lunii decembrie 2022  în acțiunea anuală de donație către Biserica Mărcuța din capitală. Jocuri, haine, cărți și dulciuri îi așteaptă acum pe copiii care sunt în atenta îngrijire a preotului paroh, pentru a le aduce un strop de lumină de sărbători. Este un loc de suflet pentru Capitulul București, Lumina fiind mereu aprinsă aici …

Detalii

Naționala România

Întâlnirea națională a DeMolay România din noiembrie 2022 Pe 27 noiembrie 2022 a avut loc la București cea de a doua întâlnire națională anuală a DeMolay România. Cei peste 150 de participanți au participat la ritualul de inițiere, de acordare a gradului DeMolay și de inițiere a prințeselor pentru peste 30 de noi membri care s-au alăturat familiei DeMolay România. Cu o organizare minuțioasă realizată de MCN Luca Rotaru și participarea largă din întreaga țară, ceremonia s-a încheiat cu instalarea noului Maestru Consilier Național, Rareș Farcaș, marcând „renașterea” în forță a DeMolay România, cea mai puternică jurisdicție în acest moment

Detalii

Jurisdicția România la Sofia

Delegația DeMolay România la Sofia În noiembrie 2022 delegația DeMolay România a onorat invitația de a participa la ceremonia de înființare a Jurisdicției DeMolay Bulgaria. Aproape 29 de tineri DeMolay, prințese și advisori au constituit cea mai mare delegație prezentă, în numele celei mai mari jurisdicții din Europa (regiunea X). Purtând steagul României, tinerii au făcut sala să răsune cu salutul frățesc al DeMolay!

Detalii

Comanderia Centenarium

Broșură Comanderia Centenarium Demolay România Curtea Cavalerilor din România – Comanderia Centenarium – este parte a DeMolay formată din cei mai de seamă tineri cărora le-a fost conferită distincția de cavaler, o recunoaștere a meritelor lor deosebite.

Detalii

Capitulul București Septembrie 2022

Capitulul București a început în forță din toamna anului 2022, mai mulți tineri DeMolay și prințese alăturându-se Ordinului din dorința de a face parte din organizația noastră și de a participa la activitățile specifice acesteia.

Detalii

Capitulul București în vizită la Capitulul Ploiești

Pe 1 octombrie 2022, Capitulul București a fost în vizită la Capitulul Ploiești și, împreună, au avut o zi de relaxare. Am ascultat muzică grecească la Festivalul din Ploiești, am fost la Muzeul Ceasurilor și am mâncat înghețată, acadele și pizza. A fost o zi plină de distracții și noi prietenii … o zi DeMolay!

Detalii